Slutresultatet av målningsarbetet med mitt växthus av gamla fönster

Nu börjar målningsprojektet vara klart för denna gång. Det finns ännu kittnings- och målningsarbete med de gamla fönsterramarna av trä men det får bli till en annan gång. Till övriga delar så återstår ännu lite målningsarbete på en del av väggen på insidan men den får vänta tills i höst när tomatplantorna åker ut och man får mera svängrum.


Slutresultatet är enligt mig godkänt med tanke på den helomvändning i färgvalet som nu skedde. Att ändra från gamla vita färgen till betydligt mörkare färger var en chansning som jag tycker att lyckades med tanke på omgivande byggnader och miljö. Dessutom så är ju inte växthuset ett renodlat växthus som behöver insupa allt ljus och trimmas för ändamålet ifråga. Mitt växthus är mera en plats för lugn och ro, ett utrymme som förutom några krukväxter även skall inhysa bekväma sittplatser och ge skydd från vind och regn.


Jag målade växthuset med vattenlösliga målfärger. Den röda färgen är Tikkurila Vinha "Louhi" färgkod 2670. Det svarta är sockelfärg Tikkurila Yki svart sockelfärg. som jag förutom på sockeln även målade träytorna med. Kanhända borde jag dra en ordentlig träfärg istället på träytorna men vi får se hur den har tagit sig nästa sommar.


Ja förrestem -nu när jag ser på bilderna så märker jag att taknocken skall förnyas och få svart färg. De hade inte tillräckligt långa brädor i affären senast jag var där så det blir antagligen till hösten förrän jag får en ny taknock. Nocken skall dessutom bli utstående på gavlarna och kanske få nån krusidull där... vet inte, vi får se.

Har ni åsikter om färgvalet så kommentera gärna!

Kommentarer

 1. Hej!
  Vi har planer på att bygga växthus mot baksidan av garaget (dubbelgarage med snickerboa under i sutteräng lutning).
  Planen är att använda kanalplast i taket, men gamla fönster annars. Precis som du gjort.
  Hur stort är ditt växthus?

  Vi funderar över ventilationen. Jag ser att du enbart har ventilerande fönster högt upp på kortsidorna? Fungerar det bra med dessa?
  Frågan är om det blir bäst att installera även takfönster? Men då lär vi skära i kanalplasten..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar