Kunde inte hålla mig, måtte ta fram traktorn

Nu är det äntligen igång -växthusbygget. Åtminstone har jag gropen på plats. För att det inte skall bli ett myggträsk av alltihopa så gäller det att få ner dräneringen, beställa dräneringsgrus och påbörja byggandet av formen för grundsulan.


Några tag med frontskopan så var gropen på plats.

För att vara på säkra sidan så gjorde jag gropen lite större än vad själva växthuset kräver. Då får jag bättre utrymme för tjälisoleringen, som bör gå drygt en meter ytterom Lecagrunden. Samtidigt så minskar gräsmattans areal eftersom jag kommer att stensätta utanför växthuset. Att minska gräsmattan är mitt största mål (nu ljög jag visst lite), varje kvadratcentimeter som inte behöver klippas är en svettdroppe mindre (där träffade jag rätt).

Jag tror att jag kommer att gjuta grundsulan på ungefär 60 centimeters djup vilket inte är på tjälfritt djup. Tjälfritt djup, i dessa trakter, ligger på ca 1.80 meter (!). Men, genom att dränera, kapillärbryta och sätta redigt med tjälisolering så tror jag nog att grunden skall klara sig från de värsta tjälskadorna. Om inte, så får jag väl hänga upp modern konst på väggarna å börja ta inträde. Då lär väl ingen reflektera över sprickor i grunden eller att byggnaden lutar :)

Kommentarer