Växthuset i vårskrud!

Vi skriver 26.2.2012, det borde vara kallaste dagen på året. Men icke, idag var det plusgrader i solen och smältvattnet rinner i stuprännorna. Antagligen den positivaste nyheten, beträffande vädret, på länge. Varmt utlovas också i böckerna för nästa vecka. 

Växthuset har länge legat gömd under ett tjockt snötäcke men nu har snön runnit av taket. När jag kikade in genom ett växthusfönster såg jag att jag hade glömt några trattkantareller kvar efter rensningen i höstas. På bordet fanns också några djupfrysta gyllenbär samt 2 gröna tomater. Jag har flere gånger letat efter svampplockningskniven och nu vet jag var den finns.
Det är ännu för mycket snö framför växthusdörren för att börja skotta upp gången...(?) Men, snart skall det börjas skottas snö bort från väggen så att inte växthusglasen förstörs från snön som kommer från taket. Antagligen har det varit ordentligta plusgrader inne i växthuset idag. Skulle ha varit en utmärkt dag för att sitta med en varm kakao i handen och bara njuta. Osökt kommer jag att tänka på att det bara är 9 månader sedan jag fick växthuset färdigställt.
Tänk vad tiden går. Jag har hunnit odla en hel säsong. Här är bloggposten från färdigställandet...

..Okej, dax att vakna. Beträffande chiliplantorna så är de flesta redan omplanterade och sträcker sig ivrigt mot det hittills sällsynta ljuset. Det blir dax att så tomatplantorna inom de närmaste veckorna. 


Kolla in: Växthuset i vårskrud, del 2.


PS Är du intresserad av växthusritningar ?

Kommentarer